Febra pregătirilor pentru Mare

Saptamana viitoare o vom petrece la malul marii, impreuna cu Lucas si inca 3 familii prietene, cu copiii din dotare… Bineinteles, Lucas va avea prima vacanta impreuna cu prietena lui, Eva. :)

Si de aici, intreaga febra a pregatirilor de Mare…nu pot sa nu fac o comparatie cu cele petrecute cu multi ani in urma, in frageda-mi copilarie.

Daca atunci strangeau parintii cota de benzina la canistre pentru o astfel de deplasare, calculau duminicile in functie de numarul de inmatriculare par sau impar, acum trebuie doar sa ai suficient disponibil pe card si ai rezolvat problema. Bine, se mai adauga si rovigneta, dar in rest configuratia drumurilor patriei nu s-a schimbat prea mult.

Atunci, strabateam tara dintr-un capat in altul pe bancheta din spate a Daciei 1300 cu “motor frantuzesc”, printre perne si prosoape puse-n geam. Acum, pentru copil – scaun ergonomic, rabatabil, perdele solare, climatronic, mini-dvd cu “clubul lui Mickey Mouse”, jucarii agatate de tetiere si peste tot unde se mai poate…

Tot atunci, bagajele familiei intrau intr-un imens geamantan portocaliu de piele si inca vreo 3 plase gen “cu taieturi din ziare” si gata. Acum, bagaje peste bagaje, geanta termorezistenta, lada frig conectata la priza din spate, plin portbagajul, plina cutia Thule de pe masina.

La malul marii, in varianta alb-negru (inceputul anilor ’80) te prezentai doar cu un cearceaf, prosoape, o palarie de paie sau celebrul clop alb din bumbac, mai luai un colac de inot (superlativul erau cele cu gat de lebada…) si sperai sa dai de un grup de polonezi de la care sa achizitionezi o saltea pneumatica pentru a te avanta in larg. Astazi… crema de protectie fps 50, palariute de protectie UV, ochelari de soare, corturi cu saltele gonflabile, pernite, colacei cu volan si alte accesorii, minipiscina, neopren, parasolar, altele, altele…mai spuneti si voi!

Despre meniul de la acea vreme nu-mi mai aduc aminte, dar sigur nu era unul superspecial… astazi ne facem calcule pentru masa lui Lucas, formule, iaurtele, fructe si legume proaspete si, daca se poate, autohtone, pastrate in minibarul din camera cu aer conditionat, rezervata din timp.

Voi reveni cu un jurnal al zilelor viitoare, poate, insotit si de cateva fotografii. Probabil sloganul “Colorata maine-i gata!!!” este unul din elementele care inca mai dainuile pe plajele noastre! :)

Sau vreti sa va trimitem o vedere prin posta? :)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Ai cont pe Facebook? Comenteaza aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>