Coroniţa de premiant

Ieri am participat, la invitatia unei prietene, la serbarea de sfarsit de an scolar a fiului ei. Primul an de scoala absolvit cu diploma de boboc.

A fost un eveniment foarte emotionant pentru toata lumea, pentru familiile prezente, pentru parinti, pentru bunici, pentru tanara invatatoare, pentru copilasii care rosteau, printre dintisorii lipsa, versuri si catrene si incercau sa-si aduca aminte toate replicile din piesa improvizata pe scena.

M-am bucurat de fiecare moment al serbarii si am savurat toate privirile cautatoare in public ale micilor artisti, toate replicile soptite de doamna invatatoare, dar si remarcile de genul “tati, fa pozaaaaaa! “. :)

Iar festivitatea de premiere ce a marcat sfasitul serbarii a fost punctul culminant al evenimentului. Boboceii au primit coronitele de premianti, premii si diplome de purtare excelenta, diplome de participare la concursuri scolare si de aptitudini. Intr-un final, anuntul doamnei invatatoare ca “VACANTA A INCEPUT!!!” a declansat o bucurie sincera si zgomotoasa a copiilor.

Nu poti sa participi la o astfel de serbare fara sa nu iti rascolesti amintirile proprii, fara sa nu te intorci in timp si sa rememorezi toate serbarile scolare la care ai fost protagonist. In fotografiile pastrate de la aceste evenimente, care par a fi desprinse dintr-o alta lume, si eu, si colegii mei de scena ne uitam in spatele cortinei pentru a prinde urmatoarea miscare de coregrafie, urmatorul vers de rostit… costumele de scena, inspiratia si creatia parintilor, imi ofereau o protectie suplimentara pentru a-mi stavili emotiile de scena.

Pentru mine aceasta perioada o asimilez parfumului puternic de crini care umplea curtea scolii in care am absolvit clasele primare. Urmele de polen erau prezente pe toate uniformele mohorate ale colegilor aliniati in careul de premiere. Diplomele le mai pastrez si acum intr-un dosar, acasa la parinti.

Imi ramane doar ca fiul meu sa creasca, sa mearga la scoala si sa retraim impreuna aceste emotii in fiecare luna a lui ciresar… abia astept! 

Vacanta placuta!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Ai cont pe Facebook? Comenteaza aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>