Power Girls or Girls Power

Pe vremuri, cazul unei femei care lucra la laminor sau pe o macara gigant erau prezentate in presa ca exceptii si exemple bune de urmat. Nu mai vorbesc de mamele eroine, care se bucurau de atentia intregii societati.

In prezent, peste tot, in toate domeniile, intalnesti femei dornice de afirmare, care urmaresc accederea spre cele mai inalte culmi ale ierarhiei, fie in politica, administratie, in business, educatie, cultura… Poarta business suits, butoni si cravata, poarta ceasuri mari, sport, asortate cu posete uriase, incapatoare pentru tot arsenalul de seductie.

Daca deschizi subiectul asta intr-un grup de prieteni, imediat esti etichetat gen “misogin”, “frustrat”, etc. Pai nu noi am incurajat si sustinut emanciparea femeii in societate? S-a militat pentru egalitatea de sanse pentru ambele sexe si uite unde am ajuns. Patriarhatul nu mai e la moda, totul se invarte in jurul FeMeIi. :)

Suntem incantati cand vedem cum se “sacrifica” unele fete pentru un post mai bun, un post mai bine platit, pentru un birou mai mare si o masina de serviciu mai scumpa? Oricat ai incerca tu, eforturile tale pentru un succes similar palesc in fata unui decolteu inspirat ales pentru sedinta saptamanala.

Suntem impacati cu faptul ca pe primul plan este pusa cariera si construirea unui brand personal, a unei reputatii solide, secondat de o viata familiala, personala? Nu le poti avea pe toate, asta e clar.

Suntem suparati cand vedem ca fetele au mai multe sanse de promovare / afirmare si, nu in cele din urma, pastrarea locului de munca vs. restul colegilor cu care mergi la bere? Suntem suparati chiar si atunci cand si la berarie vedem fete care baga sub masa cel mai “antrenat” prieten…  :)

Chiar si bancurile cu fete, incep cu : “O tipa buna intra intr-un bar…”, iar bancurile cu barbati, “ Un betiv pleaca de la crasma…”.

Cand s-a intamplat acest lucru, unde am fost?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Ai cont pe Facebook? Comenteaza aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>