PINhole, black hole ;)

Vi s-a intamplat sa nu va amintiti pentru un moment, sa uitati codul PIN de la card, exact atunci cand sunteti pe cale a face o tranzactie?

Mie, DA! Dupa o zi destul de agitata, spre seara am alimentat in statia PECO din cartier, am mers la casierie sa achit contravaloarea combustibilului; vanzatoarea a introdus suma, a tras cardul meu prin POS si m-a rugat sa-mi tastez codul PIN pentru validarea tranzactiei. Brusc, mi-am dat seama ca nu mai stiam combinatia de 4 cifre care compunea codul… parca nu mai facusem vreo tranzactie, ever, pana la acel moment. Sa mentionez, totusi, ca era codul PIN original, emis aleatoriu de vreun computer al bancii, nepersonalizat in vreun fel. Am inceput sa ma agit un pic, sa ma scuz, sa incerc cele doua variante permise inainte de a-mi bloca singurul meu card cu cash disponibil. Pompa era blocata pana la achitarea sumei, cassa era blocata pana la eliberarea bonului, incepea lumea sa se stranga in zona casieriei… mai aveam doar o incercare valida!!!

Mi-am amintit ca imi notasem intr-unul din telefoane, intr-un folder de note personale acest cod, dar ca sa accesez acea informatie trebuia sa tastez si aici un cod… clar, acelasi cod il folosisem!!! Ambele telefoane aveau cod PIN pe sim-urile lor, imi zic ca mai pot incerca de vreo 6 ori sa aflu combinatia corecta… nimic, parca mi-am sters complet aceasta informatie din minte. Am ajuns in situatia in care nu puteam achita dieselul alimentat, nu mai puteam suna pe nimeni sa-mi sara in ajutor. V-ati prins deja ca reusisem sa-mi blochez si ambele telefoane din cauza incercarilor esuate de a afla codul corect.

Vanzatoarea si-a pierdut rabdarea, imi cerea sa rezolv cumva situatia, sa sun pe cineva sa vina sa-mi aduca niste bani… de pe ce sa sun, cucoana, ca sunt cu telefoanele blocate, iar in afara de cele doua numere pe care le am eu, alte numere de telefon nu mai stiu, nu le retin decat in memoria telefonului.

Am ajuns pana la urma la un compromis si am lasat actul de identitate si talonul masinii si astfel mi s-a permis sa trag o fuga pana acasa sa vin cu cash. Noroc ca s-a intamplat faza asta in oras, ca nu eram pe drumurile patriei, ca altfel ajungeam la stiri, cine stie!!! :) :) :)

A doua zi cine umbla la banca sa ceara emiterea unui alt card??? EU! Cine suna la operatorii de telefonie mobila sa-si deblocheze abonamentele??? EU!

Dupa toata patania asta, am zis ca e cazul sa-mi personalizez si eu codul PIN (simplu, direct din meniul ATMului). Si, da, am preluat acest cod si pentru telefoanele mele… pana la viitoarea patanie, desigur.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Ai cont pe Facebook? Comenteaza aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>