Vorba zboară, scrisul rămâne!

Avem cu totii telefoane mobile cu camera foto, acces la MMS sau videocall, un webcam pe laptop si pe desktop, skype, mess, conturi in retelele de socializare, WIFI, modemuri portabile pentru net in cele mai inedite locatii, altele.

Cand esti la munca sau plecat in delegatie si vrei sa iti vezi copilul si sa afli ce nazdravanii a mai facut, dai doar un click. Cand vor buncii sa isi auda sau sa-si vada nepotu`, dai doar un click. Simplu ca si buna ziua! Sau vizioneaza albumul si/sau filmarea postate pe fB! Mai dai un like, postezi un comment, si tot asa! ;)

Dar parca tot nu-ti tine de dor asa cum o facea o scrisoare buchisita cateva zile inainte de a o pune in cutia postala. Cand plecam in tabare scolare, sora-mea LEO era responsabila in a tine corespondenta cu parintii, insa asterneam si eu cateva randuri de incheiere, inclusiv si o solicitare de suplimentare de fonduri prin mandat postal pe numele invatatoarei. :) :) :)  Imi aduc si acum aminte ca in clasa intai, in tabara de la Navodari, plangeam cand imi citea scrisorile de acasa!  Cu bunicii nostri, la fel. Aveam corespondenta saptamanala, plus vederile de Sarbatori. Scriam tot ce ne trecea prin cap, mai adaugam si un desen, pentru ca stiam ca destinatarii vor savura orice asternem noi pe hartie. Pe ceilalti bunici, ii vedeam mult mai des (fiind doar la 11 km de noi), dar daca aparea o situatie urgenta si trebuia sa-i sunam pe parinti mergeam la o vecina care avea telefon prin centrala comunala, dintr-acela cu manivela … alo, orasu`, mai vorbiti???? :)

Cat despre corespondenta cu prietenii, ce sa mai spun? Scriam scrisori, pandeam postasul cand asteptam vreun raspuns siropos de la vreo fata… :)  Mai se regasesc acasa, prin cutii prafuite, teancuri de scrisori parfumate… ;) 

Acum, raspund si la apelurile cu identitate ascunsa! ;) Si …am multe spam-uri in Inbox!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Ai cont pe Facebook? Comenteaza aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>