Răstălmăcire

Sunt multe vorbe intelepte care se pastreaza peste timp, culegeri intregi de proverbe si maxime celebre, dar sensul unora dintre aceste zicale nu mai pot sa-l deslusesc in prezent…  de exemplu, acest proverb din batrani referitor la copii:  ”Cine are să-i trăiască, cine nu, să nu-şi dorească.”

In varianta moderna, cartea scrisa de Corinne Maier (No Kid: 40 Reasons Not to Have Children) este best-seller international si decreteaza ca in viata personala si de cuplu este mult mai simplu si mai confortabil fara copii. Si…mai multa distractie, desigur.

Poate doar pentru unii aceste scrieri au sens… subsemnatul, pentru simplul motiv ca sunt un tata fericit si nu pot sa concep, acum, o zi fara copilul meu, le declin din start.

Uitandu-ma in urma, imi amintesc toate momentele noastre dragi, zambetele si chiotele lui Lucas, care intotdeauna ne-au facut sa tresarim de bucurie. Privind inainte, asteptam cu emotii urmatoarele etape din viata micului print, dar si venirea pe lume a fratiorului sau.

Suntem inconjurati de cupluri care au si ei copii de varsta apropiata cu Lucas, ne face placere sa ne intalnim, sa ne vedem copiii jucandu-se impreuna; nu am auzit vreun parinte normal la cap care sa spuna ca si-ar dori inapoi viata de dinainte.

Asa cum copiii uita groaznicele dureri cauzate de dintisorii mici si taiosi, asa si noi vom uita toate momentele de suparare, noptile de veghe, nedormite, alaturi de copilul care framanta asternutul cald si toate pernele pufoase.

Nu cred ca exista altceva mai important decat a fi un bun parinte! Si de multe ori, aceasta calitate se impaca bine si cu viata profesionala. Daca exista incompatibilitati, cu siguranta familia ar trebui sa fie pe primul plan.

Dintre o fotografie cu mine cocotat in varful Turnului Eiffel, cu o sticla de vin din `75 in mana si fotografia de mai jos, care credeti ca e preferata mea?

Asta este declaratia pe care o dau, sustin si semnez,

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Ai cont pe Facebook? Comenteaza aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>